Aandachtsmoment onder de douche

01-8-ways-youre-showering-wrong-scalp

Je hebt je ogen nog niet goed en wel open, of je checkt alweer je Whatsapp (je Facebook, je Instagram, je mail). Je hebt je telefoon toch al in je hand. Die heeft je namelijk net wakker gemaakt.

Herkenbaar? Eigenlijk niet zo’n goede gewoonte. Je neemt namelijk nul tijd om te voelen hoe het met je gaat. Probeer het morgenochtend eens anders te doen. Als de wekker gaat, zet je hem uit en leg je je telefoon terug op je nachtkastje. Je gaat eerst douchen. Geniet van het gevoel van het water op je huid, van de geur van je favoriete douchegel. Voel hoe je lichaam, dat nog wat stijf is van de slaap, verzacht onder de warme stralen.

Keer dan je aandacht naar binnen en merk op hoe je je eigenlijk voelt vandaag. Ben je energiek, moe, gestrest, enthousiast, gejaagd, vrolijk, somber? Het kan van alles zijn. Misschien heb je neiging om meteen te oordelen of iets te veranderen, maar dat hoeft helemaal niet. Je constateert alleen het gevoel en dat laat je zo. Door even de tijd te nemen om aandachtig naar binnen te kijken, verzamel je informatie over jezelf. Je geeft aandacht aan je binnenwereld. Je maakt contact met jezelf en leert jezelf beter kennen. Een heel gezonde gewoonte om te ontwikkelen.

Na het douchen dep je jezelf rustig droog en smeer je je huid in met biologische sesamolie (volgens de Ayurveda een van de meest voedende oliën). Tijdens de korte zelfmassage formuleer je een intentie voor de dag, bijvoorbeeld: ‘Vandaag blijf ik rustig, wat er ook op me afkomt.’ Of: ‘Vandaag oefen ik in vriendelijkheid naar mezelf.’ Wees niet te veeleisend, kies een intentie waarvan je weet dat het te doen is voor je. Vergeet niet dat elke dag een nieuwe kans is om te oefenen. Het hoeft niet meteen perfect.

Probeer dit eenvoudige ochtendritueel en merk wat een verschil het maakt in je dag!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.