Annelies van Dam Fysiotherapeut, psycholoog, regressietherapeut en yogadocent

Yogi, coach naar meer bewust zijn

‘Menselijk lijden’
Is het gras groener bij de buren? Hoe vaak verzet jij je tegen de realiteit?
Hoe kunnen we beter omgaan met dit lijden? Vrijer zijn van belemmerende overtuigingen, van onbewuste zelfafwijzing? Wat vertelt mijn lichaam mij?

Wist jij dat veel chronische pijn of vermoeidheidsklachten afstammen van onbewuste gedrags- of denkpatronen? Misschien ga je over fysieke of emotionele grenzen, zijn er sluimerende negatieve gedachtes over jezelf. Of is er onbewust een te hoge mate van alertheid in je lichaam of geest.  Wat is het toch helpend als je jezelf meer en meer kent.

Tot tien tellen. Pas op de plaats. Een momentje van bezinning. Verdiepen. 
Onze taal geeft het herhaaldelijk weer: vertraging in het gaan voor meer bewustzijn. Een rups gaat in zijn kokon: daarbinnen vindt een proces plaats, een transformatie. Naar binnen keren zeggen ze in de yoga, naar je kern, je essentie.  Van onbewust gaan, doen en denken, naar bewust zijn.

Zou dat voor ons mensen betekenen om even niet gericht te zijn op wat er buiten je allemaal gebeurt, gebeuren moet, maar stil te staan bij jezelf?  Jouw binnenwereld ontdekken; de werking van het lichaam, van de geest, van je onbewuste patronen.

Bewuster zijn geeft ruimte. Ruimte in je lichaam, in je geest. Vaak gemakkelijker ontspannen in je lichaam, meer loslaten van terugkerende gedachtes, minder piekeren en stress. Met meer vertrouwen en authenticiteit de wereld in.
Dat is wat ik het mooiste vind aan mijn werk. Samen de tijd nemen, samen op pad, ontpoppen naar meer, vrij uit fladderen.

In mijn begeleiding zet ik de verschillende tools in:

  • lichamelijke oefeningen, massage

  • psychologische coaching

  • emotioneel lichaamswerk/lichaamsgerichte traumaverwerking

  • leren stilstaan, ontspanningstechnieken

  • yoga (aandachtig zijn; bewustwording van signalen van lichaam en geest)

  • huiswerk en tools voor in het dagelijks leven

Wil jij meer vrij zijn? Kom ontwikkelen! 

Wil je meer informatie over mij of mijn werkwijze: www.pit.nu

Je kunt een afspraak maken via mijn website of door te bellen of mailen naar: 0612155799/ vandam.annelies@gmail.com