Na tien weken keihard verbouwen is Yogaya open!

Na tien weken keihard verbouwen is Yogaya open! We zijn helemaal klaar om elke dag yogalessen te geven in onze prachtige nieuwe yogaschool.

Deze week zijn er nog volop lessen, vanaf maandag 22 december hebben we even vakantie. Op vrijdag 2 januari zijn we weer open en kun je al je goede voornemens bij ons waarmaken.

Kijk op het rooster voor de tijden en de docenten. We vinden het leuk om je binnenkort te begroeten bij ons aan de Westerkade!

[span3]

[newsletter]

[contact-form-7 id=”2699″ title=”Untitled”]

[expand title=”Rustige Yoga” trigclass=”highlight” rel=”animal-highlander”]yogaya_paars_RGBHeb je behoefte aan ontspanning en stilte zonder afgeleid te worden door ingewikkelde houdingen of fysiek zware oefeningen? Wij bieden verschillende soorten rustige yoga waarbij alles draait om de aandacht naar binnen keren. Je kunt deze rustige lessen ook heel goed afwisselen met een van de Actieve Yogalessen die we aanbieden.

 

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de klassieke vorm van yoga, waarvan vrijwel alle andere stromingen in het Westen afstammen. Tijdens een Hatha Yogales kom je weer in contact met je lichaam. De docent leidt je door verschillende houdingen en series en nodigt je uit om naar binnen te keren: uit je hoofd en in je lijf. 75 Minuten lang bewegen en ontspannen zonder willen, moeten of forceren. Je leert je lichaam – en vooral jezelf – beter kennen. Tijdens de les leer je te vertragen om los te komen van de drukte in je leven en in je hoofd, zodat je kunt voelen wat er op dit moment gebeurt. Na de les voel je je ontspannen en dichter bij jezelf.

 

Chakra Yoga

Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam waarmee veel wordt gewerkt tijdens yogalessen. De zeven hoofdchakra’s liggen langs de ruggengraat en zijn ieder gekoppeld aan een eigen kleur, lichaamsgebied en kwaliteiten en eigenschappen. Chakra’s kunnen blokkeren, waardoor de energie niet meer vrij kan stromen, of ze kunnen juist te ver open staan. In een Chakra Yogales kan de docent een van de chakra’s centraal stellen, maar het kan ook zijn dat je oefeningen doet om meerdere chakra’s te activeren. Zo wordt de levensenergie die door jou heen stroomt weer in balans gebracht en voel je je ontspannen en vitaal.[/expand]
[expand title=”Actieve Yoga” trigclass=”highlight2″ rel=”animal-highlander”]yogaya_oranje_RGBBen jij zo iemand die wat meer fysieke inspanning nodig heeft om te kunnen ontspannen? Dan is Actieve Yoga iets voor jou. Het krachtige karakter van de les kan zitten in het langer aanhouden van bepaalde houdingen, het leren van fysiek zwaardere houdingen of het herhalen van bepaalde series. Net als bij de Rustige Yoga is er veel aandacht voor adem en bewustzijn.

 

Krachtige Hatha Yoga

Net als bij de Rustige Hatha Yogalessen ligt de nadruk hier op het loskomen van de drukte in je leven en in je hoofd, maar tijdens deze lessen komen we daar op een andere manier: door meer uitdagende, krachtige series en houdingen te doen. Ook bij de fysiek zwaardere lessen draait het uiteindelijk om de balans tussen lichaam en geest. De docent zal je altijd aanmoedigen om zelf je grenzen goed in de gaten te houden.

 

Ashtanga Yoga

Ashtanga is een zeer dynamische en krachtige vorm van yoga in de traditie van Sri K Pattabhi Jois, waarbij de ademhaling de leidraad vormt. De docent leidt je door een serie activerende houdingen die vloeiend in elkaar overgaan. Naast de beweging is er in een Ashtanga-les ook aandacht voor adembeheersing, meditatie en – uiteindelijk – ontspanning. Ashtanga maakt je fitter, maar uiteindelijk draait deze yogavorm erom je aandacht naar binnen te richten om rust en stilte te vinden. Je verlaat de les met een energiek en tegelijk ontspannen gevoel.[/expand]
[expand title=”Mannenyoga” trigclass=”highlight7″ rel=”animal-highlander”]yogaya_lavendelblauw_RGBVaak zijn vrouwen in de meerderheid bij een yogales, maar bij onze Mannenyoga ben je met mannen onder elkaar. Ook de docent is een man. Waarom? Omdat mannen een andere energie hebben, omdat mannen fysiek anders zijn, en omdat mannen vaker behoefte hebben aan meer uitdagende oefeningen. Veel mannen blijken zich ook beter te kunnen concentreren als ze onder elkaar zijn en dat versterkt de ervaring van yoga. In essentie gaat mannenyoga over hetzelfde als de andere yogavormen, namelijk over ‘het thuiskomen bij jezelf’, maar de weg ernaartoe is meer afgestemd op de beleving van mannen.

Tijdens de les worden er krachtige en rustige houdingen gedaan, er is aandacht voor de ademhaling en verstilling (meditatie). De docent daagt je uit om de kracht te herkennen in ontspannende houdingen en niet alleen in inspannende houdingen. Ook oefenen we in het loslaten van presteren, van altijd maar je best doen. Na de les loop je lichamelijk voldaan en met een kalme geest weer naar buiten. Past het niet in je agenda? Dan ben je als man natuurlijk van harte welkom in onze reguliere lessen.[/expand]
[expand title=”Vrouwenyoga” trigclass=”highlight4″ rel=”animal-highlander”]yogaya_oudroze_RGBTijdens de meeste yogalessen zijn vrouwen in de meerderheid. Waarom dan een les voor alleen vrouwen? Veel yogahoudingen en yogastijlen vragen de nodige kracht en gerichtheid. Dit zijn mooie (mannelijke) kwaliteiten die vrouwen ook in het dagelijks leven iedere dag inzetten. Andere (vrouwelijke) kwaliteiten raken hierdoor wat op de achtergrond. Hoeveel ruimte heb jij voor speelsheid, zachtheid of meestromen met het leven? Tijdens Vrouwenyoga krijgt het vrouw-zijn alle ruimte.

Tijdens de les ligt de nadruk op het gebied rondom het bekken (onderrug, onderbuik, bekken en bekkenbodem). Dit is een plek waar veel vrouwen onbewust spanning opslaan. Door het gebied te bewegen en bewust te ontspannen ontstaat er meer ruimte en evenwicht. Er is veel ruimte voor ontspanning, maar ook krachtiger houdingen worden niet vermeden. Vrouwenyoga helpt je jouw lichaam te versterken zonder te verharden, zodat je weer je ontspannen en vitale zelf kan zijn.

 

Zwangerschapsyoga

Een cursus Zwangerschapsyoga vormt een heel natuurlijke voorbereiding op je bevalling. Maar ook tijdens de bijzondere maanden van je zwangerschap is yoga een goede manier om voor je veranderende lichaam te zorgen. Ontspannen is goed voor jou en het groeiende kindje in je buik.

Tijdens de cursus is er onder meer aandacht voor ademhalingstechnieken, omgaan met pijn, lichaamsbewustzijn en ontspanning. Daarnaast leer je oefeningen om het lichaam sterker te maken. Zo kun je genieten van je zwangerschap en met vertrouwen naar je bevalling toe leven.[/expand]
[expand title=”Privéles” trigclass=”highlight6″ rel=”animal-highlander”]Heb je een blessure of een beperking? Ben je herstellende van een depressie of een burn-out? Voel je je niet op je gemak in een groepsles? Of wil je graag sneller een persoonlijke practice ontwikkelen? Dan kun je bij ons ook privélessen volgen. Na een uitgebreid intakegesprek maakt een van onze ervaren docenten een programma dat jou op het lijf geschreven is. Die practice kun je na een paar privésessies ook thuis beoefenen. Neem contact met ons op als je meer wilt weten.[/expand]