Op vakantie in jezelf

vacation-e1420854319123

Het is vakantietijd. Ik hoor mensen in de yogaschool praten over waar ze naartoe gaan, dat ze zo toe zijn aan een paar weken weg. Even helemaal niets moeten, de ‘batterij opladen’, de ultieme ontspanning. Heerlijk is dat.

Maar je hoeft niet weg van huis om jezelf die dingen te geven. Vanochtend tijdens de yogales heb ik de mensen meegenomen op een kleine innerlijke vakantie. Hoe je dat doet? Door te mediteren. Door stil te zitten en je aandacht naar binnen te keren. Door via de branding van de drukte in je hoofd terecht te komen in de oceaan van rust die daarachter ligt.

Het is wel iets wat je moet oefenen, mediteren. Aanvankelijk zul je misschien merken dat je niet voorbij die ‘branding van drukte’ heen komt. Dat je blijft hangen in gedachten en gevoelens. Maar als dat wel lukt, ook al is het maar een seconde of twee, merk je meteen wat het met je doet.

Mediteren verandert de activiteit in je brein en zorgt onder andere voor meer ontspanning, minder stress en minder vermoeidheid. De dingen die we vaak verwachten van een vakantie. En dat zijn nog maar een paar van de wetenschappelijk aangetoonde effecten van meditatie.

Daarom is leren mediteren een van de grootste cadeaus die je je jezelf kunt geven. Elke dag op vakantie, dat wil toch iedereen?

Gilleske Kreijns

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.