Cave of the Heart: Mantra en Kirtan zingen met Ganga Ma

Het zingen van mantra en kirtan kan ons meevoeren naar de verstilling en vervulling die we kunnen ervaren wanneer we rusten in het hart. Het is een belangrijk onderdeel van yoga, en een inspirerende manier om voorbij het denken te komen. Het voelt haast alsof je tijdens het zingen van binnenuit zachtjes wordt wakker gekust.

Deze middag zingen we eenvoudige traditionele mantra’s en kirtan in het Sanskriet, een mix van meditatieve mantra’s en dynamische kirtan. Tussen de mantra’s is er stilte waarin je de uitwerking van iedere mantra kan ervaren. Ook krijg je dan uitleg over de betekenis van wat we zingen in de context van de yoga filosofie.
Samen zingen heeft een sterke verbindende kracht. Horen hoe je eigen stem oplost in de zee van klank van ons samen nodigt uit tot overgave en verzachting.

In de workshop bewegen we van het in stilte gewaarworden van de adem naar een natuurlijke en moeiteloze manier van klank maken. Mocht je onzeker zijn over je stem, dan is dit een heel natuurlijke manier om jezelf uit te nodigen om tot klank en zingen te komen. Luisteren mag natuurlijk ook, de mantra’s zullen je altijd iets geven. De teksten krijg je op papier uitgereikt.

Informatie

Zondag 27 november van 19.45 – 21.15 uur
Prijs 18,50
Docent: Ganga Ma
Yogaya Yogaschool
Westerkade 23, Utrecht