Zalig Zijn: een inspirerende vervlechting van asana, meditatie, tandava en mantra

Ganga Ma nodigt je uit om deze middag samen yoga te beoefenen vanuit het perspectief van non-dualiteit.

Vanuit een innerlijke houding van overgave en moeiteloosheid beoefenen we meditatieve yogahoudingen. Door zuiver waar te nemen en te voelen krijg je in zachte bewegingen en vrije adem meer inzicht in je ware natuur.

We oefenen in het verwelkomen van sensaties, gedachten en gevoelens vóórdat de labels, woorden en beelden zich aandienen. Het lichaam voelt dan vaak ineens veel levendiger en ruimer aan, de gedachten worden vrijer en gevoelens rijker, maar minder dwingend.

Tandava

Ontdek dat het lichaam moeiteloos bewogen kan worden zonder dat ‘jij als doener’ iets doet. Zachte muziek nodigt  uit om je over te geven aan de vrije natuurlijke stroom van beweging.

Meditatie

We vestigen ons als de open aandacht waarin alles zich vrij kan aandienen en weer kan oplossen. Nieuwe, meer subtiele sensaties dienen zich aan en ineens lost de grens tussen binnen en buiten op. We proberen niets te bereiken of te ervaren. We rusten, zonder doel, in stilte en staan de stilte toe ons mee te voeren in haar oneindige diepte. Je kunt hierbij zitten of liggen.

Mantra

We beoefenen een krachtige mantrameditatie en reciteren een mantra die verwijst naar de non-dualiteit, het Een-zijn.

Zo lossen deze middag langzaam de lagen op die we geplaatst hebben tussen onszelf en de ervaring van eenheid. Een viering van het leven zoals het is!

We sluiten af met thee met iets lekkers. Je kunt dan vragen stellen, en ik zal iets delen over de achtergrond van non-duale filosofie.

Informatie

Datum: zondag 2 oktober

Tijdstip: 15.00 tot 17.30

Prijs: 27,50 euro

Docent: Ganga Ma

Locatie: Yogaya, Westerkade 23, Utrecht

Reserveer nu je plek…

Ganga Ma

Ganga Ma verdiept zich met veel passie en toewijding in de samensmelting van yoga, non-dualiteit, devotie en schoonheid. Daarvoor is zij vaak in India te vinden waar ze dagelijks non-duale lezingen volgt (advaita satsang) bij Swami Atmananda Udasin en het mantrazingen begeleidt in zijn klooster. Ze geniet erg van het delen van deze vorm van yoga omdat het zo hart-gedragen, direct en diep maar niet zweverig is. Ze put haar inspiratie uit de Bhakti yoga, advaita vedanta en klassieke tantrameditatie.

www.soulfulsilence.com