Zondagnacht: superbloedmaan

Natuurlijk is het iedere maand volle maan, maar die van de nacht van zondag op maandag is een hele bijzondere. Het is volle maan, supermaan én bloedmaan: een superbloedmaan.

De supermaan, in het Engels Harvest Moon genoemd, verschijnt altijd rond deze tijd van het jaar. Het is de volle maan die het dichtst bij het begin van de herfst verschijnt. De maan staat dan het dichtst bij de aarde, waardoor ze veel groter lijkt en veel meer licht weerkaatst. Een prachtig gezicht!

Tijd om te oogsten

Wat voor energie brengt de supermaan met zich mee? Ze verschijnt in de tijd van het oogsten. Het is de tijd om de vruchten te plukken van je nieuw opgedane kennis en wijsheid en de spirituele groei die je sinds de lente hebt doorgemaakt. Zoek uit wat je kunt loslaten, en wat je mee wilt nemen. Wat zijn je doelen en wat heb je al bereikt dit jaar? Welke projecten hebben er gewerkt en welke niet? Zijn er obstakels geweest die je levenspad hebben belemmerd? Het ook de tijd om jezelf te helen met behulp van de energie van deze supermaan. Hoe? Bijvoorbeeld door middel van yoga, lichaamswerk, meditatie, reiki of massage.

Bloedmaan

Het klinkt een beetje onheilspellend, maar een bloedmaan is niets meer dan een complete maansverduistering. De maan kleurt dan rood doordat zonlicht door de dampkring wordt afgebogen en op de maan valt. Een maansverduistering geeft je de mogelijkheid om je onderbewuste beter te begrijpen en zo je bewustzijn te vergroten. Wat heb je weggestopt in het duister? Er kunnen in de vroege ochtend hevige emoties opspelen of er kan een weggestopte angst omhoog komen. Dit kan zich ook via je dromen openbaren. Welk schaduwstuk speelt op? Herken het, erken het, begrijp waar het vandaan komt en verwerk het. Zo regeert het jou niet, maar zo begrijp jij oorzaak en gevolg en kun je er bewust anders mee omgaan. Spreek uit voor welke vernieuwing je wilt gaan. Luister naar je intuïtie, zodat je je ware zelf kunt zijn

Kijken naar de maan

Wanneer is dit fenomeen te bewonderen? Als je er vanaf het begin bij wilt zijn, zul je de nacht moeten doorhalen. Zondagnacht om 2:11 begint de gedeeltelijke verduistering namelijk al. De linkerhelft van de maan wordt geleidelijk minder fel en uiteindelijk grotendeels verduisterd. Tussen 4:11 uur en 5:24 uur kleurt de maan rood, met het hoogtepunt rond 4:47 uur. De voorspellingen zien er goed uit: droog en weinig tot geen bewolking.

We wensen je veel inspiratie!

Gilleske Kreijns

Bronnen: www.inspirerendleven.nl, www.ad.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.