Loving Connection

 • Loop je ergens tegen aan?
 • Voel je je onrustig en gespannen?
 • Ben je moe of burn-out?
 • Is er iets gebeurd wat je lastig kan verwerken?
 • Zoek je IFS therapie in Utrecht?

Wanneer het niet zo ‘goed’ met je gaat, kom je vaak oog in oog te staan met gevoelens of aspecten van jezelf waar je misschien niet zo blij mee bent en ook liever niet bij wilt zijn.

Soms is een ervaring te groot en/of te ingewikkeld is om alleen naar te kijken of te dragen. Op die momenten in je leven is het fijn als je het niet alleen hoeft te doen. Dat er iemand is die naast je staat, met je meekijkt en hier of daar een helpende hand kan bieden. Ik kan zo iemand voor je zijn.

Loving Connection staat voor een liefdevolle verbinding met jezelf.

Het is een praktijk in Utrecht waarin je persoonlijke begeleiding krijgt bij levensvragen, persoonlijke uitdagingen en trauma. Met behulp van IFS therapie, coaching en lichaamsgerichte oefeningen ontstaat er ruimte voor jou om er helemaal te mogen zijn met alles wat er in je leeft.
Vanuit deze heelheid kan je je leven in ontspanning en liefde leven.

Onze innerlijke wereld

Wanneer het niet zo ‘goed’ met je gaat, kom je vaak oog in oog te staan met gevoelens of aspecten van jezelf waar je misschien niet zo blij mee bent en ook liever niet bij wilt zijn. In onze op geluk-gerichte maatschappij, lijkt het vaak alsof deze gevoelens er bij de meeste mensen niet zijn. Mogelijk heb je het idee gekregen dat deze gevoelens er in jou ook niet zouden mogen zijn. Dat er iets mis met je is als ze er wel zijn, en dat ze zo snel mogelijk weg moeten gaan, zodat je weer gelukkig en happy kan zijn.


Donkere delen in ons

Mede door mijn persoonlijke ervaringen, geloof ik niet dat dit de weg naar geluk is. Deze gevoelens, die we vaak ‘donker’ noemen, horen erbij net als de ‘lichtere’ gevoelens. Het donkere kan je zien als de dingen die niet zo zichtbaar zijn, maar er op de achtergrond wel degelijk zijn en een rol spelen in je keuzes en gedrag. Pijnlijke of traumatische ervaringen worden in de schaduw veilig geparkeerd tot een moment dat de pijn of het trauma verwerkt en geheeld kan worden. Op de momenten waarop donkere delen zich laten zien, ontstaat de mogelijkheid ze beter te leren kennen en ze de hulp te geven die ze vaak nodig hebben.


De schatten in het donker

Door mijn leven heen heb ik ervaren hoe waardevol deze donkere gebieden in mij zijn. Ik heb geleerd dat ze (soms op een wat onhandige manier) een belangrijke functie vervullen in mij als mens en dat ze meestal verscholen krachten in zich dragen. Ze zijn inmiddels een welkom aspect in mij geworden en een verrijking in mijn leven. Ik ben gaan houden van het donkere in mij en ik voel ook een diep respect voor iedereen die de moed heeft verbinding te maken met het donker in zichzelf.


Samen is het minder eng

Met deze liefdevolle houding begeleid ik je graag op jouw reis door al jouw delen van je innerlijke wereld. Je kan me zien als een gids die vertrouwd is met onze innerlijke wereld en alles wat daarbij komt kijken. Misschien is er in jou een nieuw gebied zichtbaar geworden, of ben je nieuwsgierig naar een bestaand gebied wat je beter zou willen leren kennen. Samen gaan we op weg en geleidelijk raak je steeds vertrouwder in jezelf.

Werkwijze

In een kennismakingsgesprek ontmoeten we elkaar en kijken we allebei of we bij elkaar passen. Aan de hand van een aantal vragen verkennen we waar je hulpvraag over gaat. En welke behoeften/verlangens je hebt. Wanneer we allebei een “ja” voelen, maken we een afspraak voor een vervolg sessie. Voor de effectiviteit zijn vaak minimaal 5 sessie nodig.

Tijdens de sessies gaan we op verkenning naar dat wat er werkelijk in jou leeft en wat je nodig hebt. Afhankelijk van wat je tegenkomt zal ik verschillende ingangen gebruiken om de diepere lagen in jezelf en het thema te helpen doorvoelen. De methoden die ik gebruik om jou op jouw reis te ondersteunen zijn breed en holistisch:

 • Internal Family System Therapie
 • Coaching
 • Ontspanningsoefeningen
 • Ademoefeningen
 • Meditatie
 • Lichaamsgerichte oefeningen. Bij dit laatste kan je denken aan vrije lichaamsbewegingen, yoga en ook zachte aanraking.


IFS Therapie in Utrecht

In gesprek werk ik graag met de Internal Family System (IFS) methode. In IFS heb ik een prachtige aanvulling gevonden op hoe om te gaan met innerlijke delen die wat extra ruimte en aandacht nodig hebben. Net als in de yoga, gaat IFS uit van een Zelf, onze essentie, dat toegang heeft tot een diepe wijsheid. Naast dit Zelf zijn er verschillende aspecten van jezelf die je delen kan noemen. Deze delen hebben ieder hun eigen kwaliteiten waarmee ze je helpen je leven vorm te geven en te leven.

Delen proberen zich zo goed mogelijk aan te passen op gebeurtenissen in je leven. Wanneer een situatie te ingewikkeld is, kunnen ze gedrag vertonen dat ondermijnend lijkt. Ze kunnen ook met elkaar in strijd raken over wat de beste manier is om je te helpen, dat zijn de discussies die je soms in je geest hoort. Deze innerlijke strijd kan heel pijnlijk en ingewikkeld voelen. Vaak proberen we die strijdende delen te onderdrukken, te bestrijden of te doen alsof ze er niet zijn. Zonder dat ze echt weg zijn, raken deze delen hierdoor steeds meer afgescheiden van je Zelf. Wanneer je deze delen benadert met een nieuwsgierige en liefdevolle houding kan er weer relatie en verbinding ontstaan, zowel met de delen onderling als met je Zelf. En deze relatie is vaak alles wat er nodig is om onze delen te kunnen helen.

Als er een goede verbinding en relatie is tussen de verschillende delen en je Zelf, dan ervaar je harmonie en rust in jezelf. Wanneer je onrust en onbalans voelt, is dat vaak het gevolg van delen die de verbinding zijn kwijt geraakt met het geheel dat jij bent.


Met welke vragen kan je hulp krijgen?

Mijn ervaring en werkwijze leent zicht voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Uiteindelijke graat het er vooral om hoe jij je tot de situatie verhoudt, welke delen er in jou aangeraakt worden en wat jij nodig hebt om je weer in balans te voelen. Thema’s waar je aan kan denken zijn:

 • Vragen rondom persoonlijke ontwikkeling
 • Burn-out/vermoeidheid
 • Persoonlijke grenzen leren herkennen en aangeven
 • Ontwikkeling op het gebied van relatie
 • Moeite met ontspannen
 • Verlies en rouwverwerking
 • Het (opnieuw) vinden van jouw richting in het leven
 • Depressie
 • Problemen op het gebied van seksualiteit en intimiteit
 • Problemen met relateren (partner, familie, vrienden of collega’s)
 • Miskramen en/of ongewenste kinderloosheid
 • Relatietherapie

Praktische informatie


Afspraken/sessies
In een gratis online of telefonisch kennismakingsgesprek ontmoeten we elkaar en kijken we allebei of we bij elkaar passen.

Wanneer we allebei een “ja” voelen, maken we een afspraak voor 3 vervolgsessies. Deze opstart sessies zijn met een interval van 1 tot 1,5 week.

Vervolgens kunnen we afspraken inplannen in een voor jou passend ritme. Meestal kiezen cliënten voor interval van 1 keer per 2 of 3 weken. Naar verloop van tijd komt er meestal meer tijd tussen.

Een afspraak duurt ongeveer 1,5 uur. Het is fijn voor je om voldoende tijd en ruimte na een afspraak te laten voor de verwerking van de sessie.

Afspraken kan je maken door te mailen naar jitske@innermovement.nl.

Mocht je nog vragen hebben of extra informatie willen, dan kan je altijd contact met me opnemen door te mailen naar jitske@innermovement.nl. Indien nodig kunnen we ook telefonisch overleggen.


Tarieven
Een afspraak duurt ongeveer 1,5 uur.
€ 135,00 (vrijgesteld van btw)
Eigen bedrijf of vergoed door bedrijf: € 165,00 (vrijgesteld van btw)

In overleg zijn ook langere sessies mogelijk. Dan geldt een uurtarief van € 90,00 voor particulieren en € 110,00 voor zakelijke cliënten.


Annulering of verplaatsing

Een afspraak dienst uiterlijk 24 uur tevoren per email afgezegd of verplaatst te worden. Na deze tijd zal (ook in geval van overmacht) de afspraak volledig in rekening worden gebracht.


Locatie
De sessies vinden plaats in de fijne praktijkruimte van Yogaya Yogaschool op de Westerkade 23 in Utrecht. In overleg kunnen de afspraken ook in Bilthoven plaatsvinden.

De locatie is goed bereikbaar per fiets, ov of auto. Het tram- en treinstation Vaartse Rijn is op 2 minuten lopen. Tevens zijn er voldoende (betaalde) parkeerplekken.

praktijkruimte

Wie ben ik?

Ik ben Jitske, in de afgelopen 13 jaar begeleid ik mensen via bewustwording naar meer verbinding met zichzelf.

Voor mij gaat het over verbinding met alle lagen van het menszijn; de fysieke laag van het lichaam; het denken; de laag van emoties en gevoelens en vooral de diepe laag van stilte en rust in je Zelf: je essentie. Je kunt je niet verbinden met iets waar je je niet bewust van bent.

Al meer dan 20 jaar ben ik nieuwsgierig en toegewijd naar wie wij als mens in wezen zijn. Ik vond in yoga(filosofie) en meditatie antwoorden en ervaringen op de vraag wie ik ten diepste ben. In mijn verder onderzoek naar mezelf groeide de liefde en waardering voor zowel het duale van alle persoonlijke en relationele aspecten van mijn mens zijn, als voor de non-duale essentie van het Zelf.

Vanuit deze fascinatie en passie voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording volgde ik vele opleidingen, trainingen, workshops en sessie met diverse leraren op het gebied van yoga(filosofie), meditatie, lichaamswerk, tantra, intimiteit en seksualiteit en IFS. Daarnaast is mijn partner Chris gedurende al deze jaren mijn geliefde en levensreisgenoot geweest in zowel de innerlijke – als de uiterlijke wereld. In relatie met hem en in de bedding van onze liefde heeft mijn ontwikkelingsproces zich enorm kunnen verdiepen.

De verbinding met mezelf, die ik in dit proces heb gevonden (en die zich nog steeds verdiept), heeft me persoonlijk ontzettend veel gebracht en blijkt ook een belangrijke bedding en kompas te zijn voor persoonlijke processen van anderen. Geleidelijk ben ik daarom andere mensen gaan begeleiden. Eerst door de oprichting van Yogaya in Utrecht, tijdens de yogalessen die ik geef staan de verbinding met het lichaam en de stilte en ruimte in jezelf centraal. Vervolgens in het ontwikkelen en begeleiden van een driejarige verdiepende yoga opleiding waarin bewustwording hand in hand gaat met persoonlijke ontwikkeling. Op een natuurlijke wijze is hieruit een praktijk ontstaan waar ik mensen begeleid met hun persoonlijke vraagstukken en IFS therapie in Utrecht geef.

Kijk op InnerMovement voor mijn andere aanbod.

JItske

Aandacht en tijd voor jullie relatie

Iedereen verlangt naar een intieme, voedende en stromende relatie met zijn of haar partner. En toch voelt dit soms zo onbereikbaar. Alsof je elkaar misgrijpt en op elkaars tenen staat, terwijl je allebei wilt opgaan in een vloeiende dans met elkaar. Na een aantal keer proberen, raakt er een deel teleurgesteld. Moedeloos en gefrustreerd kunnen we onszelf dan soms terugtrekken uit de relatie. Waarbij we dromen over het dansen met onze geliefde, maar er zelf niet actief meer aan deelnemen.

We wachten vaak veel te lang met het inbrengen van ons verdriet, teleurstelling of frustratie. Uit angst om de ander niet te kwetsen, maar ook uit angst om zelf niet te worden afgewezen bij het delen van onze pijn in de relatie. We zijn bang om niet te worden gehoord of te worden gezien door degene waar we zo veel van houden. In de relatie komt de focus steeds meer te liggen op het verschil en gaat er steeds minder voedende energie naar de verbinding.

Soms is het zo dat het verschil tussen twee partners te groot om met elkaar in relatie te blijven. En ook dat is fijn om helder te krijgen, want  er zijn ook koppels die gebukt gaan onder het in stand houden van een relatie die hen beiden niet meer dient.

Veel vaker zien we echter dat de pijn en het onbegrip dat ontstaat door het verschil, oplost wanneer de verbinding op een diepere laag wordt ervaren. Het verschil blijft bestaan, maar transformeert van aanleiding tot pijn en verwijdering, naar een bron voor verrijking en verwondering in de relatie. Wij helpen stellen om deze beweging te maken. Waarbij pijn in de relatie een aanleiding is tot groei, verdieping en heling in de relatie. Wij geven de sessie zelf ook als koppel, omdat wij daardoor ruim 20 jaar relatie ervaring meenemen en samen meer bedding en perspectieven in kunnen brengen als koppel.

Naast onze ervaring en achtergrond als ervaren en breed ontwikkelde therapeuten, zijn wij van nature ontzettend nieuwsgierig. We willen graag tot de essentie van iets komen en vragen door waar anderen misschien stoppen. Wij luisteren niet naar jullie verhaal als een afstandelijke therapeut in zijn ivoren toren, maar hebben oprechte compassie voor jullie als mens, ook voor jullie schaamtevolle, boze, angstige en verdrietige delen. Wij luisteren naar beide partners en zijn daarin niet partijdig. We geloven ook niet dat het kiezen van een kant de relatie werkelijk verder helpt. Als het nodig is zijn we ook scherp. Niet naar jou als persoon, maar wel naar de verhalen die we onszelf soms vertellen en die ons weghouden bij werkelijke heling.

Wil je meer weten over onze werkwijze, de praktische details of over wie wij zijn en waarom wij relatietherapie geven, lees dan verder op InnerMovement.