Yogaleraren

Gilleske Kreijns

Gilleske Kreijns

"Yoga is niet zweverig: het is een heel praktische methode om te leren met beide voeten op de grond te staan. Yoga integreren in mijn dagelijkse leven is dé manier om in balans te blijven en de uitdagingen van het leven met een glimlach aan te gaan. Dat wil ik graag delen met mijn leerlingen."

Gilleske volgde de Intensieve Yoga Opleiding bij Rob Obermeijer in Utrecht en gaf een paar jaar les op verschillende plekken in de stad. Ze woont met haar zoon en gestreepte kat Merel in Utrecht. Naast yogadocent is Gilleske tekstschrijver en blogt ze over yoga. Ze is dol op caffe latte.

Bij Yogaya geeft Gilleske Hatha Yoga, Dynamische Hatha, Yin Yoga en Chakra Yoga.

Jitske van der Velde

Jitske van der Velde

“Ik hou van de stroom van het leven. Soms gaat de stroom snel, soms langzaam, het ene moment naar buiten gericht, dan weer naar binnen. Tijdens een yogales ontmoet ik al die aspecten. Yoga helpt me stevig bij mezelf te blijven terwijl ik open sta voor wat er komt. Het geeft me keer op keer de kracht en de rust te ontspannen, het goed is zoals het is.”

Jitske heeft de Intensieve Yoga Opleiding bij Rob Obermeijer in Utrecht gevolgd. Na een reis langs kunstgeschiedenis, diergeneeskunde en voedingsleer, heeft ze haar thuis gevonden in yoga en het lesgeven. De specialisatie Zwangerschapsyoga ervaart ze als een rijke aanvulling en verdieping. Het is een subtiel afstemmen, van haar als docent met de groep, en van iedere vrouw met haar kindje.

Ze heeft niet alleen een grote liefde voor yoga maar ook voor de natuur. Bijna iedere dag is ze te vinden in de bossen rondom Utrecht, altijd met haar honden Ed en Yuka en als het kan met haar lief.

Bij Yogaya geeft Jitske Hatha Yoga, Chakra Yoga, Zwangerschapsyoga en Postnatale Yoga.

Chris Kleinschmidt

Chris Kleinschmidt

"Yoga is voor mij levenskunst. Als modern mens zijn we goed in staat te overleven, maar lukt het ons ook om werkelijk te leven? Yoga helpt mij die twee van elkaar te onderscheiden en om van het leven geen strijd te maken. Om te kiezen voor vertrouwen op lichaam, hart en geest in plaats voor angst (om niet te voldoen of tekort te schieten of te komen). ‘Yoga’ staat voor verbinding, leven vanuit ‘heel’ zijn. Dat is wat yoga mij brengt."

Chris heeft de Intensieve Yoga Opleiding bij Rob Obermeijer in Utrecht gevolgd. Naast zijn ‘werk’ als yogadocent werkt Chris als trainer/coach/adviseur met de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties (bij AMI Consultancy). Hij is oprecht geïnteresseerd in mensen en komt graag tot de essentie. Wees welkom in zijn lessen.

Bij Yogaya geeft Chris Hatha Yoga.

Sophie Nusselder

Sophie Nusselder

Sophie is een ervaren yogadocent (E-RYT 500) met kennis van vipassana & mindfulness meditatie, Ashtanga Vinyasa, Hatha, Yin, Restorative en yoga als manier van leven.

De afgelopen jaren heeft ze met veel plezier yoga gedeeld met studenten in yogascholen, docententrainingen en doelgroepen zoals jeugddelinquenten in Peru, kinderen in een weeshuis in Colombia en tienermoeders in Nepal.

Ze neemt je graag mee op reis om contact te maken met de rijkheid die in ieder van ons leeft!

Bij Yogaya geeft Sophie hatha yoga.

Lotte Peters

Lotte Peters

In 2007 begon ik met yoga. Naast een prachtige wijze om mijn lichaam en adem gezond, ruim en ontspannen te houden bracht het me inzichten waar ik ook ‘buiten de mat’ veel aan had. Ik werd geraakt door de diepe doorwerking van de houdingen op mijn gemoedstoestand, en de haarscherpe weerspiegeling van ‘wie ik ben en hoe ik met dingen omga’ tijdens mijn yoga- beoefening. Omdat ik graag meer wilde leren en ervaren op het gebied van yoga deed ik de Hathayoga docentenopleiding bij Saswitha in Bilthoven waar ik veel heb geleerd. Nieuwsgierig naar andere vormen en scholen van yoga verdiepte ik me in o.a. Yin-en Astangha Vinyasa yoga.

Bij Yogaya geeft Lotte (Dynamische) Hatha yoga en Yin Yoga

Annelies van Dam

Annelies van Dam

"Na een knieblessure kwam yoga op mijn pad. Een wereld ging voor mij open. Ik leerde met zachtheid en wijsheid met mezelf om te gaan door aanwezig te zijn bij mijn adem, in houdingen die het lichaam openen. Inmiddels is het effect van yoga en meditatie sterk merkbaar in mijn dagelijks leven. Ik kan beter ontspannen en ervaar meer bewustzijn en vertrouwen in het leven."

Annelies is sinds 2005 werkzaam als fysiotherapeut. In de yoga heeft ze een achtergrond in de ashtanga yoga. Tegenwoordig volgt ze een verdiepende hatha yoga opleiding.
Sinds 2005 volgt Annelies zelf vele opleidingen, workshops en cursussen in verschillende stijlen van yoga, meditatie en ze is ook werkzaam als psycholoog/regressietherapeut.

Bij Yogaya geeft Annelies Hatha Dynamisch, meditatie en privéles.

Lotte Consten

Lotte Consten

"Yoga betekent voor mij verbinden. Verbinden met de waarheid in mezelf. Het is een spiegel naar binnen. Hierdoor kan ik met liefdevolle aandacht aanwezig zijn en zien wat er op dat moment speelt in mij op zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel vlak. Love, serve, remember."

Lotte heeft diverse opleidingen tot hatha yogadocent afgerond en volgt momenteel de verdiepende yoga docentenopleiding (hatha yoga, filosofie en chakraleer) bij Jitske van der Velde. Daarnaast heeft zij diverse trainingen gevolgd o.a. in restorative yoga en yin yoga.

Naast yogadocent werkt Lotte bij Yogaya als studiomanager. In haar vrije tijd geniet ze van haar gezin. Is ze veel buiten te vinden met haar hond Cooper en houdt ze van dansen.

Bij Yogaya geeft Lotte (Dynamische) Hatha yoga, Restorative en Yin yoga.

Peter Taminiau

Peter Taminiau

"De sleutel tot yoga is de adem. Een sterke focus op de ademhaling, in combinatie met een rustige geest en bewegen in een steady flow maakt van mijn practice een meditatie in beweging."

Peter heeft een achtergrond in zowel in Vipassanameditatie als in Ashtanga yoga, en dat zie je ook terug in zijn lessen. In zijn lessen is Peters belangrijkste doel om zijn leerlingen te helpen om de flow te ervaren en de meditatie in de beweging te ervaren. De meditatieve kant brengt inzicht in de realiteit en het ware Zelf. Zo werkt yoga als een spiegel.

Bij Yogaya geeft Peter Ashtanga Yoga.

Sabine Pieters

Sabine Pieters

In 2014 heeft Sabine haar diploma behaald bij Integrale Yoga Nederland te Rotterdam. Daar is ze opgeleid in ademhalingsoefeningen, rustige hatha yoga en meditatie. Sindsdien geeft ze les en volgt ze cursussen en workshops waaronder zen meditatie en yoga nidra. Sabine is erg geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en is naast yogadocent ook coach.

Yoga is voor Sabine thuiskomen bij jezelf, een manier om het lichaam te voelen en zowel lichaam als geest te laten ontspannen. Met de nadruk op bewustzijn. Ze laat dat in haar yogalessen o.a. terugkomen door het effect van een houding na te voelen. In meditatie lessen vindt Sabine het leuk om samen verschillende technieken te beoefenen. Zo kunnen deelnemers aan haar lessen zelf ontdekken welke meditatie technieken ze aanspreken.

Bij Yogaya geeft Sabine Yin Yoga.

Viola Murgia

Viola Murgia

Viola is een yogastudent vanaf dat ze ongeveer 20 jaar oud was. Na 12 jaar in de media-industrie te hebben gewerkt, reisde ze in 2010 naar Indiavoor een docentenopleiding.
Daarna volgde ze de opleiding bij Rob Obermeijer en studeerde ze aan diverse yoga-en tantrascholen. Sindsdien is ze gedreven om haar kennis over te dragen om het lijden van anderen te verzachten. Naast het feit dat ze een yogastudent en -leraar is, is ze gepassioneerd over het hiken van lange afstanden.
In haar yogalessen leert ze je hoe je je comfort kunt vinden als je je ongemakkelijk voelt, op de mat in een asana of als je een moeilijke periode in het leven doormaakt.

Bij Yogaya geeft Viola (dynamsiche) hatha en yin yoga.

AnneMarie Hiemstra

AnneMarie Hiemstra

AnneMarie is een ervaren yogadocent. Ze geeft ruim 17 jaar met veel plezier les. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor.

"Via de yoga leerde ik mijn lichaam beter kennen. De dynamische vormen van yoga hielpen me om kracht en souplesse op te bouwen en meditatie door beweging te ervaren. De zachtere vormen van yoga brachten me intense rust en verstilling. In mijn lessen gebruik ik verschillende vormen van yoga, maar werk altijd toe naar intens ademen, diepe ontspanning, meditatie, stilte en inzicht."

AnneMarie heeft onder meer de docentenopleiding bij Rob Obermeijer gevolgd. Aanvullend deed ze diverse andere opleidingen in zowel de dynamische vormen van yoga (prana flow, power/ vinyasa en slow flow vinyasa) als ook in de meditatieve en zachte yogavormen (yin en restorative).

Bij Yogaya geeft AnneMarie yin en restorative yoga en yogaworkshops.

Eunice van der Heijden

Eunice van der Heijden

Toen Eunice twintig jaar terug met yoga begon, merkte ze al gauw de fysieke opbrengst. En daarna volgden de inzichten, het bewustworden, het waarnemen en het tot rust komen. Uiteindelijk is het deze combinatie waarom yoga voor Eunice zo heerlijk werkt. Via fysieke oefening bewust worden wat er in het hier en nu waar te nemen is. Met name het (leren) waarnemen zonder er verder wat mee te doen, heeft haar veel opgeleverd in haar dagelijkse bezigheden. Dit doorgeven in haar lessen geeft Eunice veel plezier.

Bij Yogaya geeft Eunice hatha yoga en dynamische hatha.