Yogaleraren

Gilleske Kreijns

Gilleske Kreijns

"Yoga is niet zweverig: het is een heel praktische methode om te leren met beide voeten op de grond te staan. Yoga integreren in mijn dagelijkse leven is dé manier om in balans te blijven en de uitdagingen van het leven met een glimlach aan te gaan. Dat wil ik graag delen met mijn leerlingen."

Gilleske volgde de Intensieve Yoga Opleiding bij Rob Obermeijer in Utrecht en gaf een paar jaar les op verschillende plekken in de stad. Ze woont met haar zoon en gestreepte kat Merel in Utrecht. Naast yogadocent is Gilleske tekstschrijver en blogt ze over yoga. Ze is dol op caffe latte.

Bij Yogaya geeft Gilleske Hatha Yoga, Dynamische Hatha, Yin Yoga en Chakra Yoga.

Jitske van der Velde

Jitske van der Velde

“Ik hou van de stroom van het leven. Soms gaat de stroom snel, soms langzaam, het ene moment naar buiten gericht, dan weer naar binnen. Tijdens een yogales ontmoet ik al die aspecten. Yoga helpt me stevig bij mezelf te blijven terwijl ik open sta voor wat er komt. Het geeft me keer op keer de kracht en de rust te ontspannen, het goed is zoals het is.”

Jitske heeft de Intensieve Yoga Opleiding bij Rob Obermeijer in Utrecht gevolgd. Na een reis langs kunstgeschiedenis, diergeneeskunde en voedingsleer, heeft ze haar thuis gevonden in yoga en het lesgeven. De specialisatie Zwangerschapsyoga ervaart ze als een rijke aanvulling en verdieping. Het is een subtiel afstemmen, van haar als docent met de groep, en van iedere vrouw met haar kindje.

Ze heeft niet alleen een grote liefde voor yoga maar ook voor de natuur. Bijna iedere dag is ze te vinden in de bossen rondom Utrecht, altijd met haar honden Ed en Yuka en als het kan met haar lief.

Bij Yogaya geeft Jitske Hatha Yoga, Chakra Yoga en Yin Yoga

Ankie Bakker

Ankie Bakker

‘Zo’n twintig jaar geleden volgde ik mijn eerste yogales en dat was een overweldigende ervaring. Er was iets in mij losgemaakt wat me zoveel ruimte en rust gaf. Ik voelde dat er een wereld achter de houdingen schuilging. Na een opleiding in hatha en yin en het lesgeven hierin, is yoga nog steeds een avontuur waarin ik telkens iets nieuws ontdek, maar waarin ik ook troost en lichtheid vind.’

Ankie heeft de hatha docentenopleiding bij Rob Obermeijer gevolgd, aangevuld met nascholingen in yin yoga, meditatie en aromatherapie. Naast yoga houdt ze van haar gezin, van wandelen en zwemmen in zee. Ze werkt ook als docentopleider Nederlands. De taal in yoga heeft dan ook haar speciale aandacht.

AnneMarie Hiemstra

AnneMarie Hiemstra

AnneMarie is een ervaren yogadocent. Ze geeft ruim 17 jaar met veel plezier les. Haar lesstijl is helder, no-nonsense maar vooral warm, betrokken en met een vleugje humor.

"Via de yoga leerde ik mijn lichaam beter kennen. De dynamische vormen van yoga hielpen me om kracht en souplesse op te bouwen en meditatie door beweging te ervaren. De zachtere vormen van yoga brachten me intense rust en verstilling. In mijn lessen gebruik ik verschillende vormen van yoga, maar werk altijd toe naar intens ademen, diepe ontspanning, meditatie, stilte en inzicht."

AnneMarie heeft onder meer de docentenopleiding bij Rob Obermeijer gevolgd. Aanvullend deed ze diverse andere opleidingen in zowel de dynamische vormen van yoga (prana flow, power/ vinyasa en slow flow vinyasa) als ook in de meditatieve en zachte yogavormen (yin en restorative).

Bij Yogaya geeft AnneMarie yin en restorative yoga en yogaworkshops.

Buba

Buba

Buba is meditatie- en ademwerkdocent. Daarnaast geef ze lessen in performance & action theater en tekenen & schilderen.

Buba’s meditatielessen zijn seculier en voor iedereen toegankelijk. Vanuit een holistische werkwijze nodig ze je uit om je tijdens de lessen een oordeelvrije, compassievolle ruimte te (her)ontdekken. Altijd in combinatie met passende ademhalingsoefeningen worden er diverse, fijne combinaties gemaakt.

Buba is een grote liefhebber van de natuur, planten, dieren, boeken, films en theater. Ze houd van Kirtan en Bhajans zingen.

Ze woont in Utrecht samen met partner Jeroen en haar twee katten, Rumi & Flowee.

Chris Kleinschmidt

Chris Kleinschmidt

"Yoga is voor mij levenskunst. Als modern mens zijn we goed in staat te overleven, maar lukt het ons ook om werkelijk te leven? Yoga helpt mij die twee van elkaar te onderscheiden en om van het leven geen strijd te maken. Om te kiezen voor vertrouwen op lichaam, hart en geest in plaats voor angst (om niet te voldoen of tekort te schieten of te komen). ‘Yoga’ staat voor verbinding, leven vanuit ‘heel’ zijn. Dat is wat yoga mij brengt."

Chris heeft de Intensieve Yoga Opleiding bij Rob Obermeijer in Utrecht gevolgd. Naast zijn ‘werk’ als yogadocent werkt Chris als trainer/coach/adviseur met de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties (bij AMI Consultancy). Hij is oprecht geïnteresseerd in mensen en komt graag tot de essentie. Wees welkom in zijn lessen.

Bij Yogaya geeft Chris Hatha Yoga.

Lotte Peters

Lotte Peters

In 2007 begon ik met yoga. Naast een prachtige wijze om mijn lichaam en adem gezond, ruim en ontspannen te houden bracht het me inzichten waar ik ook ‘buiten de mat’ veel aan had. Ik werd geraakt door de diepe doorwerking van de houdingen op mijn gemoedstoestand, en de haarscherpe weerspiegeling van ‘wie ik ben en hoe ik met dingen omga’ tijdens mijn yoga- beoefening. Omdat ik graag meer wilde leren en ervaren op het gebied van yoga deed ik de Hathayoga docentenopleiding bij Saswitha in Bilthoven waar ik veel heb geleerd. Nieuwsgierig naar andere vormen en scholen van yoga verdiepte ik me in o.a. Yin-en Astangha Vinyasa yoga.

Bij Yogaya geeft Lotte (Dynamische) Hatha Yoga, Morning Flow en Yin Yoga

Marlies Verschoor

Marlies Verschoor

"Het gaat er bij yoga in mijn ogen niet om of je de houdingen ‘goed’ doet, maar om wat jíj ervaart en hoe het voelt. Naar binnen keren, luisteren naar de grenzen en behoeftes van het lichaam en leren accepteren wat zich op dat moment aandient: dit zijn allemaal dingen die ik elke keer weer opnieuw kan oefenen als ik op de mat ga zitten. Ik hoop je bij één van mijn lessen te zien, je bent van harte welkom!"

Marlies volgde de 500-uurs yogadocentenopleiding bij Yogaya en geeft nu op diverse plekken in Utrecht e.o. les. Daarnaast volgde ze verschillende massagecursussen en heeft ze ervaring met projectondersteuning en het organiseren van evenementen. Sinds kort helpt ze Gilleske en Jitske achter de schermen bij het reilen en zeilen van Yogaya. Ze woont samen met haar vriend en dochtertje in Culemborg en is dol op zingen, wandelen en met vriendinnen tijd doorbrengen in koffietentjes.

Bij Yogaya geeft Marlies Yin Yoga, Hatha Yoga, Dynamische Hatha en Morning Flow.

Rina van der Weij

Rina van der Weij

In 1996 kwam Rina voor het eerst in aanraking met yoga. Sinds 2015 kwam daar ook Pilates bij en geeft ze daar sinds 2017 les in.

Rina is gediplomeerd Vinyasa- en Yindocent en blijft zich verdiepen door middel van eigen practice, vakliteratuur, trainingen en verdiepingsworkshops.

"Het is magisch wat yoga met je kan doen. Dat heb ik nog meer ervaren tijdens een intensieve periode in mijn leven. Het gaf mij extra ’houvast’ waardoor ik beter kon leren loslaten.
De verbinding met anderen en met jezelf is voor mij Yoga. Mijn doel is om jou te inspireren en te begeleiden om dichter bij je jezelf te komen, naar jezelf te leren luisteren en daarop te durven vertrouwen.

Persoonlijke aandacht voor iedereen staat in mijn lessen voorop, in een ruimte waar jij je op je gemak voelt. Je zal soms uitdaging ervaren bij het verkennen van jouw eigen grenzen en leren accepteren dat het niet erg is er soms ‘tegenaan te lopen’."