Vind jij online fijn?

Online yogalessen geven: je kunt er als yogaschool eigenlijk niet meer onderuit in deze tijd. Jitske (mijn compagnon bij Yogaya) en ik wilden al langer ‘meer dingen online’ gaan doen. Maar daar kwamen we niet aan toe omdat we onze handen vol hadden aan de dagelijkse dingen van onze goed lopende yogaschool.

En toen…

En toen kwam Corona. En moesten we opeens heel snel ALLES online gaan doen. Gelukkig lukte het ons om binnen een kleine week de switch te maken en een online rooster aan te bieden.

Maar dat had wel wat voeten in de aarde: allereerst het aanschaffen van de juiste setup: welke camera hebben we nodig? Wat zijn de beste microfoontjes? En hoe zit dat met die streamingprogramma’s?

‘Blind’ lesgeven

Toen we dat eenmaal voor elkaar hadden, bleek dat online lesgeven ook weer voor uitdagingen zorgt. Wij geven les via Zoom, en we kunnen onze deelnemers niet zien. Dat is best gek, voor een groep staan die je niet ziet.

Ook ontdekten we dat niet alle houdingen even handig zijn als je een microfoontje draagt. Bijvoorbeeld als je de kindhouding doet, kun je het zendertje beter even naast je op de mat leggen. En: het is best belangrijk om het geluid aan te zetten als je een online les geeft.

Hoe nu verder?

Nu zijn we een half jaar verder. Onze yogaschool is weer open, we geven les aan kleinere groepen. En we bieden nog steeds online lessen aan. Want hoewel er nog veel dingen onzeker zijn, is één ding wel zeker: online yoga gaat blijven.

We zijn nog steeds aan het onderzoeken wat het beste werkt: korte yogasessie om tussendoor te doen. Of juist lange workshops om je helemaal in onder te dompelen. Misschien een online meditatiecursus? Er is zo veel mogelijk.

We willen jou horen!

Daarom willen we graag van jou weten: wat zou jij graag willen? Waar heb jij nou echt behoefte aan? Voor ons heel waardevol om te weten, want dan kunnen we ons aanbod aanpassen op jouw vraag.

Dus: laat even een berichtje achter, dat vinden we fijn! En graag tot ziens, in onze studio of online 🙂