Kokos- en chocoballetjes
Je hebt ze afgelopen zondag op het Kadefestival kunnen proeven: onze heerlijke Ayurvedische kokosballetjes en noten-dadel-chocoballetjes. Jitske maakte ze met veel liefde.
Omdat zo veel mensen het recept willen hebben, zetten we het online:
Notenballetjes
voor ongeveer 25 balletjes
150 gram dadels
1,5-2 el cacao
50 gram kokosrasp
100 gram witte amandelen
1-3 el water
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles fijn. Draai balletjes van het mengsel en laat ze eventjes in de koelkast opstijven.
Kokos laddoo
100 gram kokosrasp (gedroogd) (ik gebruik meestal iets meer)
1 blikje gecondenseerde melk
10 blanke amandelen in stukjes gesneden
Kardemompoeder (naar smaak)
1. Rooster de noten kort in een koekenpan. Zet het dan apart. Mocht je geen nootjes in je kokosballetjes willen hebben kan je deze stap overslaan. Amandelen vind ik het lekkerst in de kokosballetjes en het zorgt voor een beetje bite.
2. Doe dan de gecondenseerde melk samen met 75-90 gram kokos (de rest gebruik je straks) in een verwarmde pan. Je kan dezelfde pan gebruiken want je hebt de nootjes al apart gezet. Voeg kardemom toe.
3. Meng de kokos en kardemom goed met de melk. Blijf goed roeren, dit allemaal op zacht vuur.
4. Je merkt dat de melk steeds stugger wordt en minder goed te roeren. Wanneer het echt lastig wordt om te mengen doe je het vuur uit, dit is na ongeveer 10 minuten.
5. Doe de noten erbij en meng het door de melk. Laat het afkoelen.
6. Wanneer het niet meer te heet voor je handen is kan je er balletjes van maken.
Wanneer het niet goed lukt omdat het mengsel aan je handen blijft plakken maak je handen dan vet met wat boter. Rol de balletjes door de resterende gedroogde kokos.
Geniet ervan!
Jitske
JItske
Yogaya
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!