Ondernemen in tijden van crisis: fase 3

Ondernemen in tijden van crisis: fase 3

Vandaag werd ik voor de derde keer geïnterviewd door het NRC in het kader van ‘ondernemen in Coronatijd’, waarin allerlei ondernemers vertellen hoe het hen vergaat tijdens de crisis. De eerste keer dat we door de krant werden gebeld was in maart, de tweede keer in mei van dit jaar.

Het is een mooie gelegenheid om te terug te kijken op de afgelopen tijd: hoe vaart Yogaya Yogaschool in deze lastige tijd?

Het grotere geheel zien

Omdat de ontwikkelingen elkaar zo snel opvolgen, en we ons steeds weer aanpassen aan de situatie, is het makkelijk om te vergeten hoe we er een paar maanden geleden voor stonden. Het is interessant om dankzij de krantenknipsels terug te kunnen kijken en wat meer zicht te krijgen op the bigger picture.

In de beginfase van de crisis zijn we heel snel overgeschakeld naar online lesgeven. We wilden al langer online lessen aanbieden, en dankzij de crisis kwam dat opeens in een stroomversnelling. Dat was leuk en het gaf nieuwe energie.

Warme lessen in de buitenlucht

In de tweede fase merkten we dat de bezoeken aan onze online lessen wat terugliepen. Ik denk vanwege schermmoeheid. Dankzij de heerlijk warme zomer konden we toen buiten les geven. Dat liep heel fijn.

Dankzij de journalist van het NRC realiseer ik me dat we alweer een tijdje in de derde fase zitten: na een aantal maanden lockdown is de yogaschool is weer open, hetzij met minder capaciteit.

De online lessen zijn gebleven, én zijn we druk bezig nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Het blijft aanpassen en bijsturen. Als yoga-ondernemers worden we enorm uitgedaagd.

Dóórondernemen: hoe voelt het voor jou?

De grote vraag is natuurlijk hoeveel fases er nog gaan komen. Niemand die het weet. Maar ik voorzie wel dat we nog heel lang moeten doorondernemen met allerlei maatregelen.

Hoe is dat voor jou als ondernemer/zelfstandige?  Voelt de crisis vooral als een uitdaging, als een onderbreking, of als het einde van een tijdperk?

(Wordt vervolgd. Aanstaande zaterdag lees je in het NRC hoe het Yogaya Yogaschool vergaat in deze fase van de crisis.)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.